OBLIGAŢII PENTRU ELEVI ŞI STUDENŢI

0
55

Tinerii beneficiari ai pensiei de urmaş, care urmează o formă de învăţământ, au obligaţia să depună în scurt timp la Casa de Pensii, dovada continuării studiilor. Pentru studenţi este suficientă o declaraţie pe proprie răspundere, în condiţiile în care termenul limită pentru depunerea adeverinţei este 25 septembrie, iar anul universitar începe la 1 octombrie,

Casa Judeţeană a transmis o informare potrivit căreia, conform legii, în situaţia copilului, beneficiar al unei pensii de urmaş, care nu face dovada continuării studiilor, pensia se suspendă începând cu data de 1 octombrie a anului în curs. Data scadenta de depunere a adeverintei este 25 septembrie 2018.

“ Întrucat anul universitar incepe la data de 01 octombrie 2018 iar studentii urmasi, in varsta de pana la 26 ani, sunt in imposibilitatea prezentarii pana la data de 25 septembrie 2018 a dovezii privind continuarea studiilor, intr-o prima faza, acestia au obligatia ca pana la data mentionata sa depuna la sediul Casei Judetene de Pensii Buzau, o declaratie pe propria raspundere in acest sens. Ulterior, dar nu mai tarziu de 25 octombrie 2018, acestia au obligatia de a prezenta o adeverinta din care sa rezulte ca in continuarea studiilor in anul universitar 2018-2019, intr-o forma de invatamant organizata potrivit legii”, precizează Casa de Pensii Buzău.

Casa de Pensii Buzău mai transmite că în cazul nedepunerii declaraţiei pe proprie răspundere, în sensul continuării studiilor, până la data de 25 septembrie, pensia de urmaş aferentă lunii octombrie 2018 va fi reţinută de la plată. Ulterior, în situaţia neprezentării respectivei adeverinţe până la data de 20 octombrie pensia de urmaş aferenta lunii noiembrie 2018 va fi reţinută de la plată.

Laurenţiu Marinov/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ