OFERTĂ CULTURALĂ BOGATĂ, LA MUZEU! Au fost inaugurate două săli de arheologie

0
232

Anul trecut, Muzeul Județean s-a dovedit a fi o instituție destul de harnică, mai ales că a organizat, la Buzău, mai multe evenimente deosebite care s-au bucurat de succes. De la Hora Unirii făcută în jurul clădirii, până la cel mai mare mărțișor din lume și Târgul de Crăciun, toate au atras mii de buzoieni.
Nici anul acesta reprezentanții muzeului nu se lasă mai prejos. Acum se lucrează la organizarea activităților dedicate zilei de 24 ianuarie, apoi în fiecare lună buzoienii vor avea parte de câte un eveniment inedit.
Anul acesta a început pozitiv la Muzeul Județean și chiar de Ziua Culturii au fost inaugurate două săli de arheologie care ilustrează Neo-Eneoliticul şi Epoca Bronzului în zona de curbură a Carpaţilor. Toate obiectele expuse provin din siturile buzoiene, au o inestimabilă valoare arheologică şi nu numai.
În cadrul expozițiilor, poate fi văzut, în premieră, şi un mormânt reconstituit întocmai, aşa cum a fost el descoperit, care conţine un schelet de femeie, cu o vârstă de 30 – 35 de ani, care a fost găsit în decursul cercetărilor de la Cârlomăneşti.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ