OFERTĂ DUBLATĂ

0
27

Consiliul Judeţean Buzău şi-a dublat oferta pentru închirierea unui spaţiu pentru mutarea fondului de carte al ¬Bi¬bliotecii Judeţene . Tariful maxim ofertat pe metru pătrat va fi de cel mult 4 euro, ceea ce înseamnă un plus de 2 euro faţă de oferta iniţială. Identificarea unui spațiu pentru mutarea bibliotecii a devenit o urgență, mai ales că din acest motiv lucrările de reabilitare a clădirii actuale pot fi întârziate.
Consiliul Județean Buzău este în căutarea unui spațiu adecvat în care să fie mutată biblioteca pe durata lucrărilor de reabilitare a clădirii de pe Bulevardul Unirii. Anunțul a mai fost postat pe site-ul instituției și o singură societate s-a arătat interesată. Numai că prima negociere a picat din cauza preţului prea mare cerut de firmă, respectiv 8 euro plus TVA/mp. Săptămâna trecută, a avut loc o nouă negociere, care a fost sortită eșecului, deşi tariful ofertat a fost de 8 euro cu TVA inclus/mp. Așadar Consiliul Județean Buzău a lansat cea de-a treia procedură privind închirierea unui spaţiu pentru Biblioteca Judeţeană. Se caută o suprafaţa utilă cuprinsă între 1.000 – 1.200 mp.
Pentru a găsi mai rapid o locație adecvată, Consiliul Judeţean Buzău şi-a dublat oferta pentru închirierea unui spaţiu pentru mutarea fondului de carte al ¬Bi-bliotecii Judeţene „V. Voiculescu“. Tariful maxim ofertat pe metru pătrat suprafaţă închiriată va fi de cel mult 4 euro/mp, ceea ce înseamnă un plus de 2 euro faţă de oferta iniţială.
Sediul Bibliotecii Judeţene Buzău a fost construit în 1914 după un proiect al arhitectului Grigore Cerchez şi găzduieşte această instituţie din anul 1984. Anterior aici au fost sediul Miliţiei şi al Sfatului Popular. Clădirea Bibliotecii Judeţene ,,Vasile Voiculescu” Buzău nu a mai beneficiat de reparaţii capitale de mulţi ani, ci doar de mici renovări.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ