OFERTĂ EDUCAŢIONALĂ BOGATĂ LA LICEUL MESERII ŞI SERVICII

0
775

Învăţământul tehnologic prezintă un interes tot mai crescut în rândul elevilor din anii terminali de gimnaziu. Perspectiva deprinderii unei meserii în timpul anilor de studiu şi oportunităţile de angajare, imediat după absolvire sunt argumente care îi îndeamnă pe tineri să se îndrepte către o astfel de formă de învăţământ. Un exemplu în acest sens îl reprezintă Liceul Tehnologic Meserii şi Servicii, care, marţi şi-a prezentat oferta educaţională unor grupuri numeroase de elevi de clasa a VIII-a din judeţ.
Bucătar, ospătar, cofetar-patiser, ori hair-stilist, sunt câteva dintre meseriile cu cea mai mare căutare în acest moment pe piaţa muncii. Cei care sunt calificaţi în astfel de meserii sunt tot mai puţini, în ţară iar angajatorii au ajuns să îi vâneze pe tinerii care se pregătesc în aceste domenii încă de pe băncile şcolilor. O astfel de sursă de meseriaşi este Liceul Tehnologic Meserii şi Servicii unitate de învăţământ care oferă elevilor săi toate condiţiile pentru o temeinică pregătire şi practică. Şcoala beneficiază de un corp profesoral calificat precum şi o bază materială complet dotată pentru pregătirea practică, de invidiat. De aceaste lucruri s-au convins, numeroşi elevi ai şcolilor gimnaziale din judeţ, care, marţi, de Ziua naţională a meseriilor au fost invitaţi să viziteze liceul.
Gazdele au reuşit îndată să le capteze interesul micilor oaspeţi. Rând pe rând copiii au vizitat laboratoarele şcoală , i-au văzut la lucru pe elevii liceului şi au descoperit meseriile pe care aceştia le învaţă. Au aflat astfel ce presupune fiecare meserie, aflată în portofoliul unităţii de învăţământ. Iar oferta educaţională este una bogată.
Copiii, invitaţi la Liceul Tehnologic Meserii şi Servicii, au aflat de la preofesori, care sunt avantajele de care se pot bucura cei care aleg să urmeze cursurile acestei unităţi şcolare.
SINCRON: prof: Aura Neacşu, director Liceul Tehnologic Meserii şi Servicii 10:12-10:40 (am invitat…Uniunea Europeană)
Actualii elevi ai liceului sunt deja familiarizaţi cu mediul de lucru din străinătate, deoarece, mulţi dintre ei au participat la stagii de practică, în afară ţării, prin programele şi parteneriatele internaţionale în care Liceul Tehnologic Meserii şi Servicii este implicat.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ