OMORÂTĂ DE UN ȚÂNȚAR

0
107

Datele Ministerului Sănătății arată că, în această vară, au fost confirmate, la nivel național, 16 cazuri de meningite și meningo-encefalite cu virus West Nile, fiind înregistrate șase decese. Una dintre victime a fost chiar o femeie din localitatea Puiești, care a început să se simtă rău la jumătate lunii august. Fiica acesteia a internat-o la un spital din Capitală, crezând că afecțiunile cu care era cunoscută sunt cele care îi provoacă starea de rău. Însă după mai multe investigații, medicii au stabilit că femeia suferea de meningo- encefalită cauzată de virusul West Nile, transmis printr-o ciupitură de țânțar.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au transmis o serie de recomandări pe care autoritățile locale din Puiești au trebuit să le pună în practică astfel încât să fie evitate și alte îmbolnăviri.

Potrivit medicilor, 80% din persoanele infectate nu prezintă simptome, însă în cazul în care sunt totuşi simptome precum febră ridicată şi dureri puternice de cap, persoanele respective trebuie să meargă de urgenţă la cel mai apropiat cabinet medical. În cazurile severe, apar şi simptome neurologice: rigiditate a gâtului, vărsături, erupţii cutanate pe piept, sensibilitate crescută la lumină, convulsii, frisoane, oboseală cronică şi slăbiciune musculară. (DENISA IRIMIA)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ