Opoziția… critici după referendum

0
31

Alegeri administrative – vot politic
Opoziția consideră că votul de la referendumul de unire a municipiului Buzău cu comuna Țintești poate fi privit într-o cheie politică. Prezența la urne a fost sub așteptări iar motivul ar fi că proiectul propus de municipalitate a fost netransparent și a fost aprobat în Consiliul Local Municipal fără un consens politic.
Buzoienii au transmis un mesaj prin faptul că nu au validat referendumul de unire a municipiului Buzău cu comuna Țintești, sunt de părere liberalii. În acest context, este nevoie de negocieri între partidele care formează Consiliul Local Municipal, astfel încât viitoarele proiecte să primească avizul tuturor.
Reprezentanții USRP-LUS au precizat la rândul lor faptul că buzoienii au taxat un proiect netransparent iar referendumul nu a fost organizat printr-un consens și prin negocieri.
Referendumul privind alipirea comunei Țintești de municipiul Buzău a picat, prezența la ora 23.00 fiind de 10.68 la sută în municipiul Buzău și 43.03 la sută în comuna Țintești. Conform legii, referendumul este valabil dacă la acesta participă cel puţin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente din cele două localități.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ