OPT FOCARE DE CORONAVIRUS, ÎN JUDEŢUL BUZĂU

0
62

Opt focare COVID-19 sunt active în judeţul Buzău, printre instituţiile unde acestea au fost declarate numărându-se secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă şi Căminul pentru persoane vârstnice „Sfinţii Constantin şi Elena” din Costeşti, unde au fost confirmate cele mai multe cazuri.
Din datele furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Buzău reiese că la secţia ATI a Spitalului Judeţean au fost confirmate cu noul coronavirus 12 persoane, iar la Căminul pentru persoane vârstnice din Costeşti sunt, în prezent 19 persoane testate pozitiv.
La Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău şi secţia de Neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă şi la Biroul Vamal au fost depistate câte trei persoane cu COVID-19, iar la o fundaţie din comuna Cernăteşti, patru persoane.
Pe lista focarelor se mai află două societăţi comerciale din municipiul Buzău, unde au fost descoperite patru, respectiv cinci persoane cu acest diagnostic.
“În toate aceste cazuri, Direcția de Sănătate Publică a recomandat o serie de măsuri, precum: internarea persoanelor confirmate Covid-19, testarea contacților simptomatici, izolarea la domiciliu, împreună cu ceilalți membri ai familiei care locuiesc la aceeași adresă, timp de 14 zile, aplicarea procedurilor de curățenie și dezinfecție terminală, intensificarea măsurilor de curățenie și dezinfecție continue, respectarea măsurilor pentru prevenirea și limitarea răspândirii Coronavirusului”, se precizează într-o informare a Prefecturii.
Suplimentar, Direcția de Sănătate Publică Buzău a decis, în cazul bătrânilor și angajaților de la azilul din Costești, confirmați cu coronavirus, ca toate persoanele depistate pozitive, să fie transferate la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat. 10 bătrâni cu coronavirus și 4 angajați au fost transferați în spitalul suport.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ