ORĂ DE ISTORIE PENTRU CENTENAR

0
409

Anul acesta, în toate școlile și liceele din Buzău se va ține „Ora de Istorie pentru Centenar”, parte a unui program amplu de sărbătorire a o sută de ani de la Marea Unire, eveniment organizat de municipalitate.

În cadrul acestei acțiuni, o serie de cunoscuți scriitori și istorici buzoieni vor ajunge în fața elevilor pentru a le vorbi despre „Marea Unire”, despre personalități buzoiene implicate în actul Unirii și România în general. Seria „Orelor de istorie pentru Centenar” a fost deschisă de primarul municipiului Buzău, Constantin Toma și de istoricul și scriitorul buzoian Valeriu Nicolescu, vineri, 26 ianuarie, în amfiteatrul Liceului Teoretic „Alexandru Marghiloman” din municipiu, unde a fost evocată marea personalitate a lui Alexandru Marghiloman. Constantin Toma a declarat că astfel de acțiuni vor continua pe toată durata acestui an.

Edilul șef spune că acest proiect are ca țintă tânăra generație, pentru a sădi în mintea elevilor dragostea față de țară și istoria ei.

La rândul său, istoricul și scriitorul buzoian Valeriu Nicolescu a vorbit despre rolul pe care Alexandru Marghiloman l-a avut la Unirea Basarabiei cu România. Elevii Liceului Teoretic „Alexandru Marghiloman” din municipiu s-au declarat încântați de această acțiune și spun că ar fi indicat să se țină lecții de istorie mult mai practice.

Miercurea viitoare, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma și istoricul Valeriu Nicolescu sunt așteptați la Școala Gimnazială „Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu”, de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ