ORAȘUL PICIOARELOR ȘI A MÂINILOR RUPTE | Autoritățile se fac că lucrează, oamenii abia merg

0
48

Buzoienii cad ca popicele pe gheață, iar autoritățile se fac că lucrează. După ploaia înghețată de marți noapte, orașul s-a transformat într-un adevărat patinoar. Miercuri la Secția de Ortopedie a Spitalului Județean Buzău s-au prezentat 30 de pacienți cu mâini și picioare fracturate. A fost o surpriză pentru întreg personalul medical, care înregistra un asemenea număr pe parcursul unei luni întregi. Surpriza a fost și mai mare aseară, când la Ortopedie s-au prezentat 40 de noi pacienți cu fracturi ale membrelor superioare și inferioare.

Cifra uluitor de mare nu a impresionat prea mult autoritatea locală, cea care ar fi trebuit să se ocupe de curățarea trotuarelor. Reprezentanții Primăriei Buzău spun că firma de deszăpezire și-a făcut treaba exemplar, iar vina este a naturii. Operatorul de salubritate și-a făcut atât de bine treaba încât pînă și trotuarele de jur împrejurul Primăriei, în această dimineață, erau acoperite cu un strat gros de gheață. Mai grav, nimeni nu s-a preocupat de curățarea rampei pe care persoanele cu handicap se deplasează atunci când vor să meargă la Primărie pentru a-și rezolva o problemă.

Cine se rănește pe domeniul public, poate cere despăgubiri în instant, la fel cum se poate proceda în cazul în care mașina a fost avariată pe stradă de o groapă sau de un copac căzut. Reprezentanții Primăriei Buzău spun, pe de altă parte, că este obligația cetățenilor de a curăța trotuarele în fața locuințelor sau a magazinelor. Din acest motiv Poliția Locală va desfășura controale și vor aplica sancțiuni acolo unde se va constata că patronul unei societăți nu s-a ocupat de curățarea domeniului public.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ