“Otrava” din pahar

0
23

Doar 36 la sută dintre buzoieni beau apă potabilă
Direcția de Sănătate Publică Buzău a prezentat un raport îngrijorător privind sursele de apă potabilă existente la nivelul județului Buzău. Potrivit specialiștilor, în urma unor verificări s-a constatat că 55 de sisteme publice de alimentare cu apă înregistrează neconformități la parametrii de potabilitate și funcționează fără autorizație sanitară. Pentru fiecare sistem public, D.S.P. Buzau a comunicat producatorului de apă prevederile legislației sanitare în vigoare referitor la obligația de informare a populației cu privire la calitatea apei din rețeaua de distribuție precum și riscul consumului de apă cu neconformități.
Din totalul populației județului Buzău, doar un procent de 36,53%, primesc apă potabilă prin sistemele publice autorizate sanitar și monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică.
În anul 2022 au fost desfășurate 2 acțiuni tematice de control privind calitatea apei potabile, una în mediul urban și una în mediul rural. Au fost aplicate patru amenzi în valoare de aproximativ 13.000 de lei.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ