Ovidiu Ionescu tinteste un loc pe podium la Jocurile Olimpice

0
51

Echipele nationale de tenis de masa feminin si masculin se pregatesc pentru turneul de calificare din Portugalia. La Gandomar tenismenii ar putea obtine vizele pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. Buzoianul Ovidiu Ionescu si-a stabilit tinta si vrea sa urce pe podium in Japonia.
Vicecampion european la simplu și medaliat cu argint la Mondiale, în proba de dublu, Ovidiu Ionescu și-a stabilt targetul pentru viitor. Vrea să urce pe podium la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
După 14 ani, un cuplu din Europa a reușit să spargă bariera asiatică și să urce din nou pe podium, la Mondiale, în proba de dublu masculin. Între cei doi curajoși temerari s-a aflat și buzoianul Ovidiu Ionescu .Românul a făcut pereche cu ibericul Alvaro Robles și a ajuns până în finală! O săptămână de vis, o performanță remarcabilă după care, recunoaște, că nu a putut dormi câteva zile bune.

„Nu știam ce se întâmplă. Mă puneam în pat, dar doar mă zvârcoleam. Adrenalina aia, euforia de după rezultat. Sincer, au trebuit să treacă zile bune până să am puțină liniște interioară. Prietena mea s-a speriat, pe la patru dimineața mă găsea treaz. Dar acum a trecut starea de euforie”.
Finala a fost împotriva cuplului Ma Long / Wang Chuqin. Primul este cel mai bun jucător din istorie, campionul mondial și la simplu. Ovidiu și Alvaro chiar îi bătuseră pe cei doi în 2018, la Openul Chinei, considerat un al doilea campionat mondial.
Ovidiu a declarat ca a fost foarte onorat să joace împotriva lui Ma Long, cu titlul mondial în joc. Chiar dacă au pierdut, super campionul chinez i-a felicitat la finalul meciului. Pentru Ovidiu însă, a fost o excelentă încurajare și l-a determinat să se antreneze și mai mult.
Următoarea țintă este o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo, la dublu mixt, alături de Bernardette Szocs. Ovidiu Ionescu este încrezător în șansele lor, mai ales că vor fi doar 16 perechi, reprezentând 16 țări:

E bine să conștientizezi că se poate, nu doar să intri la masă și să vezi ce iese. Puțină presiune te ține mai concentrat. Aici intervine și psihicul. Bernie e numărul 1 european, eu am medalie la Campionatul Mondial la dublu, deci suntem o pereche bună. Suntem periculoși! Eu chiar cred. Dacă nu aș crede, nu aș spune-o din suflet.
Inainte de Olimpiada din Japonia, tenismenii nostri se pregatesc pentru turneul de calificare de la Gandomar, in Portugalia care se desfasoara in perioada 22-26 ianuarie anul acesta, iar primele noua echipe clasate se califica la Jocurile Olimpice.

REPORTER ALEXANDRU NICOLAE

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ