PACIENT VINDECAT DE COVID 19, DONATOR DE PLASMĂ

0
72

Premieră la Centrul de Transfuzie Sanguină! Primul pacient din Buzău vindecat de COVID-19, a donat plasmă, pentru a fi folosită la tratarea pacienților infectaţi cu noul coronavirus, aflați în stare critică. Recoltarea s-a realizat, prin plasmafereza cu ajutorul unui echipament pus la dispoziție de Consiliul Județean.
La Centrul de Transfuzie Sanguină Buzău, a fost recoltată prima plasmă, de la un donator vindecat de Covid 19, prin plasmafereză. Donatorul este Adrian, un tânăr care a decis să salveze alte vieți, după ce el a avut șansa să dezvolte o formă ușoară de boală și să fie salvat. Recoltarea s-a făcut cu ajutorul unui aparat donat autorităților din Buzău de către o firmă care distribuie echipamente medicale.

“Multumim tânărului Adrian, care după ce a trecut prin infecție şi s-a vindecat a găsit resursa sufletească necesară pentru a ajuta alți pacienți infectati, aflați în stare gravă!Felicitări!Acești oameni sunt cu adevărat niste eroi! Vă rugăm pe toți cei care v-ati vindecat, după cel puțin 2 săptămâni de la externarea din spital, să ne contactati în vederea recoltarii de plasma”, este mesajul postat pe Facebook de directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Buzău, Adriana Crăciun.
Şi preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu a transmis un mesaj de mulţumire pentru donator, dar şi pentru cei care au făcut posibilă recoltarea.

“El este Adrian, unul dintre eroii Buzăului!
Adrian este primul buzoian care a donat plasmă după ce s-a vindecat de Covid-19. Ești un exemplu de curaj și empatie!
Recoltarea de plasmă de la pacienții vindecați de Covid-19 este posibilă și în județul Buzău datorită unei donații. Mulțumesc doamnei Adriana Crăciun, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Buzău, pentru deschidere și colaborare!” a scris preşedintele Consiliului Judeţean.

Plasma recoltată de la persoanele care au învins coronavirusul este folosită pentru tratarea pacienților COVID-19 aflați în stare critică. Pentru a putea dona, buzoienii care au fost declarați vindecați trebuie să îndeplinească mai multe condiții, inclusiv să fi învins boala de cel puțin 2 săptămâni și să nu sufere de afecțiuni cronice.
Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ