PACIENȚI TRIMIȘI LA BUCUREȘTI

0
161

Activitatea de prelevare de organe din Spitalul Județean Buzău este aproape blocată. Cei mai mulți pacienți care ar putea fi eligibili pentru transplant sunt transferați la spitalele din Capitală. Pentru că unitatea sanitară buzoiană nu dispune de o secție de neurochirurgie, bolnavii ajung în București, iar medicii de acolo fac prelevarea de organe atunci când pacienții ajung în moarte cerebrală.
Ultima prelevare de organe realizată de echipa de transplant a Spitalului Județean de Urgență Buzău s-a făcut în noaptea de Revelion. Un pacient în vârstă de 45 de ani, ajuns în stare gravă la spital, a fost cel care a ajutat la salvarea altor vieți omenești. După acordul familiei, medicii buzoieni au prelevat plămânii, rinichii, dar și alte organe sănătoase. De atunci însă medicii de la Spitalul Județean nu au mai bifat nicio prelevare. Pacienții eligibili sunt, de obicei, transferați la spitalele din Capitală pentru că cea mai mare unitate sanitară buzoiană nu dispune de o secție de neurochirurgie.
Chiar dacă cei mai mulți pacienti iau calea Capitalei, medicii buzoieni țin legătura cu doctorii din București și îi informează că bolnavul transferat de la Buzău poate fi un potențial donator de organe.
Pentru ca activitatea de prelevare de organe să devină mai activă, este nevoie de înființarea unei secții de neurochirurgie la Spitalul Județean. Conducerea unității are în plan un astfel de proiect, ce ar putea prinde contur odată cu modernizarea blocului operator.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ