PACIENȚII CU BOLI GRAVE AU NEVOIE DE SÂNGE

0
16

STOCURILE DE SÂNGE DE LA CENTRULUI DE TRANSFUZII BUZĂU SCAD DE LA O ZI LA ALTA
Sângele înseamnă viață. Din păcate,la Centrul de Transfuzii din Buzău, în perioada aceasta, a scăzut drastic numărul donatorilor. Pe lângă pacienții care sunt tratați de Covid-19 mai sunt alte persoane cu boli grave, care nu au nicio legătură cu pandemia. Spitalele sunt pline de oameni care au intervenții chirurgicale, bolnavi de leucemie și alte diagnostice. Acestea duc zilnic lupte de supraviețuire. Și în rândul lor cererile de sânge sunt foarte mari, iar donatori foarte puțini. Mai grav, stocurile de sânge de la Centrului de Transfuzii scad de la o zi la alta.
Dacă în alte perioade sala de așteptare a Centrului de Transfuzii din Buzău era plină de persoane care doreau să doneze sânge, în aceste zile numai în jur de 20 de persoane calcă pragul institutiei. Acestea vin pentru a ajuta o persoană, membru de familie sau cunoștință, care are nevoie de sânge. Dar, ce se întâmplă cu bolnavii care zac pe paturile spitalelor, care au nevoie de sânge zilnic, dar nu au posibilitatea de a cere ajutor! În acestă categorie sunt foarte mulți. Un bolnav de leucemie are nevoie de sânge zilnic, iar de multe ori nu mai vine.
Conducerea instituției face un apel către buzoieni, să vină să doneze sânge. Aceasta dă asigurară că procedeul de recoltare se efectuează în condiții stricte de igienă pentru a proteja donatorul împotriva contaminării cu noul virus.
Așadar, persoanele care doresc să dăruiască viață, sunt așteptate la sediul Centrului de Transfuzii Buzău, pentru a face un gest de solidaritate față de semeni. Totodată, actul donarii de sânge este un beneficiu pentru sănătatea celui care donează. Iuliana Sîrbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ