PACIENTUL NR.13, INTERNAT LA SPITALUL DIN RÂMNIC

0
180

Un bărbat care s-a aflat într-un centru de carantină de pe raza județului, confirmat pozitiv în urma testării pentru Covid-19, este primul pacient cu coronavirus internat la Spitalul Municipal Rîmnicu Sărat. Pacientul se afla într-un centru de carantină după ce, anterior fusese internat la Secţia de Boli Infecţioase. El este cel de-al 13 caz de coronavirus confirmat la Buzău.
Spitalul Municipal Râmnicu Sărat transformat, prin decizia Ministerului Sănătăţii, în unitate de suport pentru tratamentul pacienților infectați cu noul coronavirus, a primit duminică seară, primul pacient depistat pozitiv cu COVID19. Este vorba despre un bărbat care a fost dus la spitalul din Râmnicu Sărat în jurul orei 20.30, cu o ambulanță SMURD special echipată, însoțit de un echipaj medical echipat corespunzător pentru a se proteja împotriva infecției.
În momentul transferului, pacientul era în stare bună. În mediul on-line a apărut o filmare ce surprinde momentul în care pacientul este adus de ambulanța SMURD din care coboară, pe picioarele sale, în curtea spitalului, fiind preluat de personalul medical. Este vorba despre un bărbat care s-a aflat până duminică într-un centru de carantină de pe raza județului, după ce a revenit recent din Germania. Ulterior, acesta a început să aibă o tuse seacă, motiv pentru care a fost internat la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Buzău, fiind totodată testat pentru a se stabili dacă este sau nu infectat cu noul coronavirus. Ultima raportare a Grupului de Comunicare Strategică, indică, la nivelul judeţului Buzău, un număr de 13 pacienți confirmaţi cu Covid- 19. De asemenea, datele oficiale arată că 8 buzoieni s-au vindecat de coronavirus. În prezent 493 de persoane se află în carantină, iar 2306 de persoane sunt izolate la domiciliu.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ