Pact pentru DN2E85

0
8

Parlamentarii buzoieni își doresc lărgirea DN2 E85 la 4 benzi
Parlamentarii buzoieni fac demersuri în vederea lărgirii Drumului Național 2 E85 la 4 benzi în primă fază pe tronsonul cuprins între municipiile Buzău și Râmnicu Sărat. Inițiativa este determinată de numărul mare de accidente de circulație care au loc pe acest sector de drum.
Președintele PNL Buzău, Gabriel Avrămescu a transmis că va face toate demersurile astfel încât pe DN2 E85 să se circule pe 4 benzi între Buzău și Râmnicu Sărat.
GABRIEL AVRĂMESCU FACEBOOK
“Am vorbit…în plenul Parlamentului despre tragicele evenimente care au loc pe DN2E85 din cauza lipsei de investiții pentru modernizarea acestui drum intens tranzitat. În ultimii 3 ani: 106 accidente, 16 morți, 189 răniți. Porțiunea de drum care se întinde doar pe 13,5 km, dar care are o lățime de doar două benzi, câte una pe sens, traversează localitățile Mărăcineni, Gura Câlnăului, Potârnichești, Poșta Câlnău, apoi străbate o zonă de șes până la intrarea în localitatea Oreavu. Solicit și prin această declarație politică, așa cum am făcut-o deja prin întrebările adresate CNAIR și în discuțiile purtate cu ministrul Transporturilor, lărgirea DN2E85 la 4 benzi pe porțiunea care leagă municipiul Buzău de municipiul Râmnicu Sărat!”, a transmis deputatul liberal.
Demersul este susținut și de către doi parlamentari social-democrați. Este vorba despre deputații Romeo Lungu și Laurențiu Țepeluș.
“Împreună cu colegii Romeo Lungu și Gabriel Avrămescu, am discutat la Ministerul Transporturilor despre necesitatea ca Drumul European 85 să fie lărgit la 4 benzi. Am cerut acest lucru pentru mai multe tronsoane cuprinse între Buzău și Râmnicu Sărat, acolo unde se poate realiza acest lucru Numărul mare de accidente coroborat cu traficul intens de pe acest drum, ne-au determinat să cerem o soluție urgentă pentru E85”, a precizat prin intermediul unui comunicat de presă deputatul de Buzău, Laurențiu Țepeluș.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ