Pădurea Crâng, în proprietatea Primăriei

0
86

Consilierii municipali sunt chemaţi să voteze, în şedinţă extraordinară, un proiect de hotărâre important pentru Buzău. Este vorba despre aprobarea trecerii suprafeţelor de fond forestier din Pădurea Crâng din proprietatea Romsilva, în proprietatea publică a municipiului Buzău.
Se anunţă dezbateri furtunoase pentru şedinţa extraordinară a Consiliului Local Municipal de vineri. Pe ordinea de zi a şedinţei se află, printre altele, un proiect de hotărâre prin care, dacă va fi aprobată trecerea pădurii Crâng din proprietatea statului şi administrarea Romsilva, în proprietatea municipalităţii buzoiene. Iniţiatorii proiectului susţin că astfel s-ar reîntregi un obiectiv al unităţii administrative- teritoriale, astfel încât să se asigure pe deplin uzul său de interes local. Modul de abordare a acestui subiect, deosebit de delicat, este considerat supercicial de reprezentanţii opoziţiei din Consiliul Local Municipal.
Dacă proiectul va fi votat în şedinţa extraordinară de vineri, Consiliul Local Municipal ar avea posibilitatea, potrivit raportului întocmit de specialiştii din Primărie, de a iniţia un program viabil de punere în valoare a parcului şi pădurii Crâng, inclusiv prin atragerea de fonduri europene.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ