Pădurea din Crâng poate răsufla ușurată

0
45

“Boala și-a făcut treaba…”
Direcția Silvică Buzău va tăia și în această toamnă mai mulți arbori din Parcul Crâng. Este vorba despre acei ulmi uscați, afectați de o ciupercă asiatică, pentru care specialiștii nu au găsit niciun leac. Vestea bună este că evoluția bolii s-a încheiat anunță reprezentanții Direcției Silvice Buzău care iau în calcul împădurirea parcului, după extragerea arborilor uscați.
Sunetul drujbelor va fi auzit din nou în Parcul Crâng, anunță reprezentanții Direcției Silvice Buzău. Toți arborii uscați, cu precădere cei din zonele apropiate circulate, vor fi tăiați pentru a nu se ivi accidente. Ulmii au fost deja marcați și cel mai probabil la toamnă vor fi extrași.
De remarcat faptul că ciuperca asiatică, cea care a îmbolnăvit o mare parte dintre ulmi nu a afectat și celelalte specii. Vestea bună este că evoluția bolii s-a încheiat anunță reprezentanții Direcției Silvice Buzău care i-au în calcul împădurirea parcului după extragerea arborilor uscați.
În ultimii ani din ce în ce mai mulți buzoieni au reclamat că se desfrișează în Parcul Crâng. Oamenii atrăgeau atenția că în cel mai mare parc al Buzăului pădurea se taie fără milă, uneori chiar arbori care nu ar fi fost afectați sau uscați.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ