Pădurea incendiată de pe Dealul Istrița va fi replantată

0
28

Cel mai mare incendiu de pădure din România
Cel mai mare incendiu de pădure care a avut loc în România s-a produs pe Dealul Istrița din județul Buzău, a anunțat Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Potrivit directorului Direcției Silvice Buzău, se ia în calcul reîmpădurirea cu puiet a zonei afectate.
Un incendiu a distrus peste 50 de hectare pădure de rășinoase la Ocolul Silvic Buzău, în urma extinderii în fondul forestier a unui incendiu de vegetație, provocat de arderea unei miriști.
Pentru stingerea incendiului, sâmbătă și duminică au intervenit sute de pompieri din mai multe județe, silvicultori de la două ocoale silvice din cadrul Direcției Silvice Buzău, numeroși voluntari, precum și aeronave ale Ministerului Apărării Naționale.
Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a adoptat mai multe măsuri pentru prevenirea incendiilor de pădure, prin intensificarea acțiunilor de patrulare, instituirea serviciului de permanență, campanii de informare în rândul cetățenilor, turiștilor și a angajaților firmelor de exploatare, precum și efectuarea de lucrări de întreținere a liniilor izolatoare și a șanțurilor de minim sanitar.
Regia Națională a Pădurilor – Romsilva va întreprinde toate măsurile pentru recuperarea pagubelor produse de aceste incendii, precum și costurile regenerării pădurilor afectate. Pădurea de pe dealul Istrița ar urma să fie replantată.
La nivel national, de la începutul anului, în fondul forestier de stat administrat de Regia Națională a Pădurilor, s-au înregistrat 281 de incendii care au afectat peste două mii de hectare fond forestier, față de 56 de incendii înregistrate în perioada similară a anului trecut, când au fost afectate mai puțin de trei sute de hectare fond forestier. În județul Buzău au avut loc incendii de pădure în comunele Breaza, Pietroasele și Cislău.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ