Padurile cvasi-virgine puse la adăpost! Comisie de împădurire prin ordin de prefect

0
109

În contextul luptei ecologice pe care o poartă organizatiile non-guvernamentale împotriva tăierilor ilegale de arbori, la nivelul judetului Buzău autoritătile au identificat un areal forestier pe care îl vor introduce într-un catalog al pădurilor virgine și cvasivirgine. Nici lucrările de exploatare a lemnului sau altă activitate economică nu va mai putea avea loc în zona respectivă, spun reprezentantii Directiei Silvice Buzău. Sute de hectare de păduri vor fi protejate, arealul identificat fiind cel de jur împrejurul Lacului Vulturilor din Muntii Siriului.
In prezent Fondul forestier al județului Buzău mai are 68 de miii de hectare din cele 161.000 de hectare care s-au aflat in administrarea Romsilva. Tăierile ilegale de arbori au devenit un fenomen din ce în ce mai întîlnit. Nu există zi în care autoritățile să nu depisteze în trafic camioane încărcate cu lemne taiate ilegal din pădurile private sau cele ale statului.
În contextul în care la nivel național organizațiile non-guvernamentale din domeniul ecologic au pornit o campanie împotriva tăierilor ilegale și la nivel local s-a ridicat problema protejării fondului forestier. Conducerea Direcției Silvice Buzău a dezăluit în emisiunea “60 de minute” faptul că în județ există un areal forestier important care va fi inclus într-un catalog al pădurilor care vor fi protejate. Sute de hectare de păduri vor fi protejate, arealul identificat fiind cel de jur împrejurul Lacului Vulturilor din Munții Siriului.
Mai mult decît atît, la nivelul Prefecturii Buzău s-a înființat o comisie cu rolul de a identifica suprafețele din județ care sunt supuse fenomenului alunecărilor de teren. O dată identificate autoritățile din domeniul silvic vor demara o campanie de împădurire astfel încît terenurile să fie protejate împotriva alunecărilor.
Subiectul zonelor de păduri virgine și cvazivirgine a luat amploare o dată cu tăierile ilegale și campaniile pornite de ONG-uri împotriva desfișărilor.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ