PĂDURILE, MAI BINE GESTIONATE

0
103

Un raport prezentat astazi de Directia Silvica Buzau si de Garda Forestiera arata ca 2019 este primul an în care nu s-a înregistrat nicio tăiere ilegală a pomilor de Crăciun. De asemenea, nu s-au mai racoltat pomi pentru sărbătorile de iarnă din pădure, se arată in acelasi raport în cadrul ședinței ordinare a Colegiului Prefectural. Presiunea asupra pădurilor a scăzut, asta și datorită vremii, care s-a menținut mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă, dar și a schimbării structurii de proprietate.
De asemenea, reprezentatii in acelasi raport pe 2019 ni se trasmite o alta veste buna si anume micsorarea numarului de pomi de Craciun taiati din paduri.
Cu toate acestea, în perioada de iarnă, alături de organele de Poliție și de Jandarmi, s-au înregistrat trei infracțiuni de tăiere ilegală a arborilor și opt contravenții la transportul materialelor lemnoase. Tăierile ilegale au fost sancționate cu amenzi, iar materialul lemnos a fost confiscat.
De asemenea, reprezantantii Gărzii Forestiere vin cu vești bune privind tăierile ilegale în vederea comercializării pomilor de Crăciun.
În urma controalelor efectuate s-au constatat două infracțiuni de tăieri de arbori ilegale cu un volum de 49 metri cubi. Prejudiciul s-a ridicat la valoarea de aproximativ 13.000 de lei.

REPORTER ANDREEA ZALESCHI

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ