PĂDURILE NIMĂNUI

0
168

Mii de hectare de pădure de pe teritoriul judeţului Buzău sunt lăsate la voia întâmplării. Nimeni nu se îngrijeşte de aceste păduri, care nu sunt păzite, fiind la îndemâna hoţilor de lemne. Direcţia Silvică are o evidenţă clară a acestor suprafeţe forestiere aflate în prorietate privată, ce nu sunt administrate, fapt ce constituie o reală problemă.
Şi reprezentanţii Gărzii Forestiere au cunoştinţă despre această situaţie şi au explicaţii în privinţa motivului pentru care atâtea păduri sunt abandonate. În plus, silvicultorii încearcă să rezolve problema pazei pădurilor, coform obligaţiilor legale în acest sens.
Pentru pădurile cu o suprafață mai mică de 30 de hectare, costurile pentru pază sunt suportate de la bugetul de stat și vor fi plătite direct ocolului silvic care prestează serviciile. Această prevedere se regăsea și în vechea formă a Codului Silvic, însă era aplicabilă doar pentru pădurile cu proprietar cunoscut. Noua formă a Codului permite asigurarea serviciilor de pază și pentru pădurile cu proprietar necunoscut sau pentru care nu s-a stabilit încă succesiunea.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ