PANDEMIA SCHIMBĂ SCENARIILE ÎN ȘCOLILE BUZOIENE

0
40

Colegiul Național ”B.P.Hașdeu” riscă să intre în scenariul roșu. Si asta după ce o clasă de-a XII-a de la colegiu și-a suspendat cursurile față în față, fiind a 2-lea caz înregistrat ăn ultima lună. Și trei clase de la Școala Gimnazială nr.1 din municipiul Râmnicu Sărat vor trece la predarea lecțiilor în sistem on-line , timp de două săptămâni.
După cum era de așteptat, la nici o lună de la începutul anului școlar, zilnic, din ce în ce mai mulți elevi și cadre didactice sunt depistate pozitiv cu Covid-19, în urma testului PCR. În acest context, în cadrul ultimei ședințe a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care a avut loc luni, au fost adoptate hotărâri privind modul de desfășurare a cursurilor în unitățile de învățământ din județul Buzău. Așadar, clasele din unele școli și grădinițe iși reiau cursurile față în față, iar altele intră în scenariul roșu, respectiv predarea on-line.
Si în mediul rural, în funcție de rata de infectare cu Covid-19, școlile își schimbă modul de predare a lecțiilor.
Din păcate, la Școala nr.1 din Râmnicu Sărat, nu este primul caz înregistrat. La sfârșitul lunii trecute, o învățătoare și șoțul ei, administratorul școlii au fost depistați cu coronavirus. Unitatea școlară a fost închisă, timp de două săptămâni. Totodată, la Colegiul Național „B.P.Hasdeu”, a fost diagnosticat cu coronavirus, al doilea elev de la o clasă de-a XII-a. Și aici cursurile „față în față”, au fost suspendate. Colegiul Național „B.P.Hasdeu”, riscă să treacă la sistemul de predare on-line, dacă încă o persoană va fi depistată pozitiv.

Iuliana Sîrbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ