Panică la Complexul nr.2 Buzău! 66 de copii instituționalizați au dormit la unitatea de jandarmi

0
330

Panică aseară în Complexul de servicii comunitare nr.2 Buzău. În jurul orelor 21.00 unul dintre angajații centrului rezidențial destinat copiilor cu probleme sociale, a simțit un miros de gaz. Pe măsură ce minutele treceau, emanația își făcea simțită prezența din ce în ce mai mult în incinta clădirii. Groaza s-a strecurat în sufletele angajaților în momentul în care a fost auzite sunete similare celor care se produc în timpul scăpărilor de gaz. Au fost sunate autoritățile iar la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje ale Distrigaz. O mînă de ajutor a venit din partea Inspectoratului Județean de Jandarmi Buzău. 66 de copii din centru au fost preluați de mai multe autospeciale și transportați la sediul unității pentru a rămîne peste noapte, feriți de orice pericol. La fața locului s-au deplasat reprezentanți ai Consiliului Județean și Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului pentru a se asigura că școlarii și preșcolarii beneficiază de toate condițiile.
Jandarmii au avut grijă ca cei mici să se simtă ca acasă. A fost montat un videoproiector pe care au rulat filme și desene animate timp în care oamenii în uniformă s-au preocupat de aranjarea paturilor pentru dormit. Ceaiuri calde au fost împărțite pe tot parcursul serii iar încăperile unității au fost încălzite astfel încît școlarii să nu sufere de frig. În această dimineață, în jurul orei 7.00, copiii au fost preluați de autospecialele jandarmilor și transportați înapoi la centru unde au luat și masa.
Reprezentanții centrului au mulțumit jandarmilor pentru ajutorul de care au beneficiat.
Cît privește mirosul de gaz, s-a dovedit o alarmă falsă. Cel puțin asta spun responsabilii din cadrul centrului. Totuși astăzi echipe ale Distrigaz au continuat verificările pentru a se asigura că mirosul nu a provenit din interiorul instituției.
Modul în care jandarmii buzoieni au înțeles să întindă o mînă de ajutor copiilor din centru i-a surprins plăcut pe reprezentanții Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului care mulțumesc pentru un gest important făcut într-un moment critic.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ