Parc balnear la Sărata Monteoru

0
99

Proiectul realizării unui parc balnear în staţiunea Sărata Monteoru începe să prindă contur. Consiliul Judeţean a aprobat în şedinţa ordinară de săptămâna aceasta, o hotărâre pentru iniţierea procedurii de achiziţie a documentaţiei tehnico-economice aferente promovării proiectului.
Staţiunea Sărata Monteoru şi-ar putea recăpăta prestigiul de altădată devenind totodată un important punct de atracţie turistică pentru buzoieni, dar şi pentru cei care ne vizitează judeţul. În localitate ar urma să fie construit un parc balnear modern. Pe o suprafaţă de aproximativ 10 hectare, autorităţile judeţene împreună cu Ministerul Turismului, vor să amenajeze un centru de tratament, funcţional pe tot parcursul anului, bazine exterioare, zone de agrement şi de promenadă.
Pentru ca proiectul să fie pus în practică este însă necesară parcurgerea unor etape tehnice. Una dintre acestea a fost pusă în discuţie la şedinţa Consiliului Judeţean de joi. Consilierii au aprobat iniţierea procedurii de achiziţie publică a documentaţiei tehnico-economice aferente promovării proiectului „Realizare parc balnear, staţiunea Sărata Monteoru, comuna Merei”.
Este pasul următor realizării unei teme de proiectare, ce a fost deja elaborată şi care a avut în vedere realizarea unui parc balnear care să fie reprezentativ, modern şi care să fie în armonie cu elementele naturale încojurătoare. Sumele necesare acestei investiţii vor fi asigurate din fonduri de la Ministerul Turismului.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ