PARCĂRI MAI SCUMPE

0
55

Buzoienii vor scoate bani ami mulți din buzunar pentru o oră de parcare în oraș. În schimb, cei care au locuri de parcare în apropiere de locuință vor plăti tot 90 de lei pe an. Este decizia consilierilor locali, care au votat noul regulament de organizare și funcționare a parcărilor din municipiul Buzău. Proiectul a stârnit însă un val de discuții.
Proiectul de hotărâre pentru aprobarea regulamentului de organizare și funcționare a sistemului de administrare a parcărilor publice pe domeniul public al municipiului Buzău a stârnit discuții ample în ședința Consiliului Local Municipal. Pe rând, consilieri din ambele tabere politice au adus o serie de amendamente. De pildă, s-a propus eliminarea intervalulor de parcare pe Bulevardul Bălcescu, astfel încât acesta să rămână în week-end exclusiv pentru promenadă. Un alt amendament a fost eliminarea taxei progresive în parcarea de lângă Palatul Comunal și repartizarea locurilor respective către Primărie, societățile comerciale și buzoienii care locuiesc în zonă. Un alt amendament, adus de liberali, a fost ca taxa pentru parcarea de reședință să rămână la 90 de lei și să nu fie majorată la 120 de lei, cum era prevăzut în proiect. Șefii din Palatul Comunal susțin că diferența de sumă va fi folosită pentru îngrijirea spațiilor verzi din apropierea blocurilor.
Consilierii liberali au adus totuși mai multe argumente în favoarea amendamentului.
Inițial, primarul Constantin Toma nu a fost însă de acord cu această propunere venită din partea liberalilor. Însă în cele din urmă a cedat și a anunțat că este de acord cu menținerea taxei la nivelul actual. Adoptarea respectivului regulament este, conform primarului Constantin Toma, un pas obligatoriu pentru obținerea de către municipalitate a finanțării europene pe mobilitate urbană, în valoare de 25,4 milioane de euro.
Noul regulament aduce o veste bună, prin faptul că taxa pentru parcarea de reședință rămâne la 90 de lei pe an, în schimb același regulament prevede creșterea tarifului de staționare din parcările cu plată la 3 lei pentru o oră.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ