PARCĂRI MODERNE ÎN MUNICIPIU

1
271

Noi reguli privind modul de organizare si funcționare a sistemului de administrare a parcărilor publice din municipiul Buzău. Primăria a pregătit un proiect de hotărâre privind eficientizarea locurilor de parcare și facilități la plată prin diverse metode moderne si integrate. Proiectul urmează a fi supus votului în şedinţa Consiliului Local din luna decembrie.
Proiectul prevede amenajarea unor automate de taxare prin intermediul cărora buzoienii vor putea plăti doar pentru perioada în care mașina lor ține ocupat locul de parcare. Totodată, tarifele percepute pentru parcarea autovehiculelor ar urma să fie diferențiate, în funcție de zonă și de intervalul orar în care mașinile sunt trase pe dreapta. Sumele astfel rezultate ar urma să fie investite în amenajarea de noi locuri de parcare în Buzău. În plus, proiectul conține si menţiuni cu privire la parcările de reşedinţă.
Proiectul prevede ca în parcările cu tarifare progresivă, taxele pentru intervalul orar 00 – 07 să fie gratuite, între orele 07 și 16,30: tarifare progresivă, în functie de durata ocupării locului de parcare, conform următorului program tarifar:

 primele 30 minute se taxeaza cu 2 lei;
 pentru 1 oră se taxeaza cu 5 lei;
 pentru 2 ore sau fractiune de ora se taxeaza cu 12 lei;
 pentru mai mult de 2 ore: se adaugă 10 lei/oră sau fractiune de oră suplimentară.

Instituțiile și companiile își pot face un abonament care presupune rezervarea unui loc de parcare pentru care vor trebui să achite 500 de lei pe lună. Abonamentele pentru riverani persoane fizice, fără rezervarea locului de parcare vor costa 120 lei/luna.
Și sistemul de plată va fi unul modern. Taxa de parcare pentru parcările cu tarifare progresivă se plăteste utilizând automatul de taxare în cazul parcărilor cu control al accesului sau utilizând automatul de taxare, aplicatia e-parking sau SMS în cazul parcărilor fără controlul accesului.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ