PARCĂRILE DIN CARTIERE, CONCENSIONATE! Autoritățile se așteaptă la scandal din partea locatarilor

0
250

Lucrările de asfaltare şi amenajare a locurilor de parcare din capătul străzii Independenţei sunt pe final. După montarea barierelor, buzoienii îşi vor putea parca liniştiţi autoturismele sau maşinile de marfă într-un loc bine amenajat, dar contracost. Pentru o oră de staţionare, şoferii vor scoate din buzunar doi lei. Preţul va fi modificat în funcţie de perioada de timp pe care autovehiculul va ocupa parcarea. Măsura vine pentru a descuraja şoferii obişnuiţi să ocupe locurile nejustificat ore în şir. La finalul lucărilor, pe străzile Lt.Godeanu şi Independenţei vor apărea câteva sute de locuri de parcare.
Locurile de parcare din municipiul Buzău vor isca în continuare controverse. Primăria Municipiului Buzău doreşte ca, de anul viitor, toate parcările din cartiere să fie concesionate locatarilor.
Noi locuri de parcare ar mai putea apărea în preajma staţiilor Trans-Bus. Prin intermediul unui proiect finanţat din fonduri europene, administraţia publică ar putea asfalta străzi şi amenaja locuri de parcare lângă punctele de oprire ale mijloacelor de transport urban. Logica europeană a condus la ideea că un lucrător din afara oraşului îşi poate staţiona pentru o perioadă autoturismul chiar lângă stațiile de autobuz astfel încât de aici să poată pleca spre serviciu cu mijloacele de transport în comun din municipiu.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ