PARCUL CRÂNG, ÎN PROPRIETATEA PRIMĂRIEI! Parlamentarii au inițiat o lege

0
176

Se fac demersuri serioase pentru ca parcul Crâng să treacă în proprietatea Primăriei. Pentru că transferul nu se poate face usor, mai multi parlamentari buzoieni au initiat o lege care să permită transferul pădurii în curtea municipalitătii. Primarul Consatntin Toma spune că acest proces este mai mult decât o nevoie stringentă, mai ales că Buzăul nu îndeplineste norma europeană de avea 26 de metri pătrati de spatiu verde pe cap de locuitor.
Parlamentarii de Buzău au promovat în Legislativ o iniţiativă care să permită trecerea plămânului verde al Buzăului în administrarea Primăriei. La această soluţie s-a ajuns după ce, în ultima jumătate de an, şefii din Palatul Comunal au discutat cu autorităţile de la Bucureşti şi au căutat cea mai bună variantă pentru preluarea pădurii.
În acest sens, chiar la finele săptămânii trecute parlamentarii de Buzău au depus inițiativa ce vizează Parcul Crâng. Anunțul a fost făcut de deputatul Sebastian Radu pe pagina sa de socializare, unde a postat si documentele depuse în Parlament. De când a fost lansată ideea ca parcul Crâng să treacă în administrarea municipalității, au existat mai multe speculații legate de anumite intenții ale conducerii din Palatul Comunal. Însă de cealaltă parte, primarul Constantin Toma spune că principalul proiect în ceea ce privește Crângul este extinderea spațiului verde.Ideea ca municipalitatea să preia pădurea care împrejmuieşte cel mai mare parc al Buzăului pentru a o îngriji cum se cuvine a fost lansată de edil încă de la preluarea mandatului. Este vorba despre reintroducerea celor 180 de hectare de pădure seculară în domeniul public al oraşului. În prezent, aceasta se află în proprietatea Ministerului de Finanţe, care a concesionat-o Romsilva. Excepţie face zona parcului, aproximativ 10 hectare, care aparţin Primăriei şi care sunt amenajate ca spaţii de promenadă.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ