PARCUL CRÂNG, O IMENSĂ PARCARE

0
236

Promenadă printre mașini

Parcul Crâng s-a transformat în weekend într-o imensă parcare. Odată cu ridicarea restricțiilor impuse de pandemie și începerea petrecerilor, o parte dintre cetăţeni au lăsat bunele maniere acasă și au parcat pe aleile celui mai mare parc din oraș, fiecare după cum s-a priceput. Buzoienii ieșiți să se plimbe au trebuit să se strecoare printre mașini pe o alee îngustă pe care niciodată o mașină nu a parcat. Cum a fost posibil așa ceva? Autoritățile explică…
Stupoare pentru buzoienii care au ieșit în weekend să se plimbe în Parcul Crâng. O porțiune din aleea care înconjoară lacul, a fost ocupată de mașini parcate. O parte dintre cei veniți pentru a sărbători la unul dintre localurile din Crâng, au trecut peste dispozitivul ce le bloca accesul și au ales să-și lase mașinile în zona în care, în mod normal se plimbă bicicliști și pietoni.
Reacțiile nu au întârziat să apară. Pe Facebook oamenii au fost revoltați de faptul că pe aleile celui mai frumos parc din Buzău au început să fie parcate autoturisme.
SURSA FACEBOOK
“Stiu ca acolo era parc, nu parcare…” în timp ce un altul a adăugat că
“Primaria doarme, nu ia masuri? Nu o să mai avem pe unde să ne plimbam….
“Nu ,nu e normal ca mașinile să parcheze pe alei”. “ Din câte știam pădurea Crâng este o zonă protejată prin lege încă din anul 1995, așa ceva este ilegal”. “Poliția locală nu-și face datoria, parcul Crâng este oxigenul orașului”, au curs comentariile pe pagina de socializare.
Poliția Locală a ajuns la fața locului la scurt timp după ce patronal unui local din zonă a sesizat ceea ce s-a întâmplat.
Reprezentanții Poliției Locale au precizat că vor fi aplicate sancțiuni, iar pe aleea respectivă este interzis accesul autoturismelor.
Primăria Buzău a anunțat măsuri începând din weekendul viitor.
Conducerea primăriei a anunțat că va demara o anchetă ce îi vizează pe polițiștii locali care nu au intervenit la fața locului.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ