PĂRERI ÎMPĂRȚITE

0
54

Evenimentele organizate cu ocazia Marii Uniri au reprezentat un bun moment pentru buzoieni să iasă din case. Parada militară a fost momentul cel mai așteptat de toți cei prezenți, mai ales de cei mici. Dacă cei mai mulți dintre buzoieni au fost încântați de ceea ce au văzut, alții s-au declarat nemulţumiţi. Mai mult, pentru buzoieni, România arată diferit cu fiecare an care trece. Oamenii s-au schimbat iar acest lucru îi dezamăgește pe buzoieni.

Buzoienii au venit cu mic cu mare în fața Prefecturii pentru a vedea manifestările organizate cu ocazia Marii Uniri. Așezați de o parte și de alta a Bulevardului Nicolae Bălcescu, oamenii cu steagurile în mână au așteptat răbdători cel mai important moment al acestei zile: parada militară. Față de alți ani însă, acesta a fost mai puțin fastuoasă. Mai exact, angajații Ministerului Apărării Naţionale și ai Ministerului de Interne au mărșăluit fără a-și mai etala tehnica militară. Cei mai mulți dintre buzoieni s-au declarat mulțumiți de modul de organizare al festivităților, alții în schimb au fost dezamăgiți, mai ales pentru cei mici veniți special să vadă ampla desfășurare de forțe.

În acest an, se împlinesc 99 de ani de la Marea Unire, evenimentul cel mai important din istoria țării noastre. Romania reîntregită cuprindea în 1918, între hotarele sale istorice o suprafață de 295.049 kmp și o populație de peste 16.500.000 de locuitori. Deși buzoienii se declară mândri că sunt români, totuși sunt dezamăgiți de modul în care oamenii s-au schimbat de-a lungul anilor.

Suntem un popor cu adevarat original, iar ceea ce ne reprezintă este puterea cu care reușim să trecem peste greutățile la care suntem supuși.

Cu ocazia acestei zile speciale, buzoienii au la rândul lor un mesaj către toți românii, atât pentru cei din țară cât  și pentru cei plecați la muncă peste granițe.

Aproape 2000 de buzoieni au fost prezenți astăzi,  la manifestațiile organizate de Ziua Națională a României.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ