Părintele Milea a suferit un infarct

0
400

Momente de cumpănă pentru părintele Mihail Milea. Unul dintre cei mai cunoscuţi şi iubiţi preoţi din Buzău a suferit un infarct şi a ajuns la secţia de Urgenţe a Spitalului Judeţean. Părintele a fost transferat la un spital din Bucureşti unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale. Preotul Milea a trecut cu bine peste operaţie, iar starea lui este acum stabilă.
Părintele Mihail Milea, unul dintre cei mai iubiţi preoţi buzoieni a suferit marţi un infarct. Părintele a fost victima unui infarct miocardic acut şi s-a prezentat la Secţia de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău la scurt timp după ce a început să se simtă rău. Pacientul era calm şi a primit primele îngrijiri medicale. După ce a fost stabilizat, Mihail Milea a fost transferat la Bucureşti pentru a i se monta un stent. La orele serii, părintele Milea a fost introdus în operaţie pentru montarea dispozitivului medical, la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare “Prof.Dr. C.C. Iliescu”. Intervenţia chirurgicală a decurs foarte bine, iar starea pacientului este stabilă.
Preotul Mihail Milea s-a născut pe 23 aprilie 1958, la Câmpeni, județul Buzău. Este preot, profesor la Seminarul Chesarie Episcopul din Buzău și doctor în Teologie. Părintele misionar are în portofoliul creațiilor sale nu numai proiecte sociale, ci și edificii sau instituții culturale. Cel mai important proiect inițiat de el este Catedrala Sfântul Sava, clădire ce rivalizează cu catedrala Arhiepiscopală. Lăcașul grandios are, la demisol, „Bisericuța copiilor”, unică în Europa, destinată în primul rând celor mici, deasupra căreia se află biserica ce poartă hramul Sfântului Sava. La 12 aprilie, 1993, a creat Fundația pentru copii ”Sfântul Sava”, în 1998, a inaugurat Școala de arte și meserii pentru copii din familii defavorizate care nu aveau posibilitatea să urmeze un liceu, în 2004, a amenajat Centrul de urgență pentru primirea victimelor violenței în familie, iar în 2006, a creat tabăra pentru copii și tineri de la Maliuc, județul Tulcea. A deschis, în 2009, Centrul de formare profesională, ca urmare a desființării școlilor de arte și meserii, iar din 2012 lucrează la proiectul ”Savaliada”, care constă în transformarea unei unități militare dezafectate într-un centru socio-medical multifuncţional. Preotul Mihail Milea s-a dedicat copiilor la fel de mult cum a făcut-o pentru vârstnici. La trei ani după Revoluție, a înființat. Fundația pentru copii ”Sfântul Sava de la Buzău”, o organizație neguvernamentală creștină, cu scop filantropic, aflată sub patronajul spiritual al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei. Proiectele sale au început cu o cantină socială pentru copiii străzii și pentru copiii aflați în dificultate. Ulterior, acestea s-au extins pentru a răspunde cât mai mult nevoilor variate ale beneficiarilor. Astfel, în vederea calificării într-o meserie, a fost înființată la sediul Fundației o Școală de Arte și Meserii.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ