PĂRINTELE MILEA, SCRISOARE CĂTRE PREŞEDINTELE IOHANNIS

1
1141

Părintele Mihail Milea, preşedintele Fundaţiei „Sfântul Sava”, unul dintre cei mai iubiţi preoţi pe care îi are Buzăul, cunoscut şi apreciat pentru implicarea sa în acţiuni sociale, i-a transmis o scrisoare preşedintelui României. Preotul îl roagă pe Klaus Iohannis să permită deschiderea bisericilor în noaptea de Înviere.
Preotul Mihail Milea, preşedintele Fundaţiei Sfântul Sva de la Buzău face apel la preşedintele Klaus Iohannis pentru a suspenda ordonanţa militară, ceea ce ar permite ca, în noaptea de Înviere, credincioşii să se poată ruga în liniște, păstrând distanța socială, sub cerul liber, în curtea bisericilor și a mănăstirilor.
„(…)Există uzanța ca, în timpul marilor războaie mondiale, și nu numai, să se practice un armistițiu de încetare a focului, cel puțin pentru o zi.
Stă în puterea Dumneavoastră ca să suspendați ordonanța militară, pentru o zi, pentru ca poporul român să se poată ruga în liniște, păstrând distanța socială, sub cerul liber, în curtea bisericilor și a mănăstirilor, în noaptea de Sfintele Paști.(…) Conducerea poporului evreu a îngăduit de curând Bisericii de la Ierusalim să facă Slujba Învierii, la fel și premierul Bulgariei, Borisov Boiko, a promis poporului bulgar că în noaptea de Paște va lăsa deschise locașurile de cult pentru a sărbători împreună Învierea lui Hristos. La fel s-a procedat și în Georgia, și în alte țări ale lumii.
Faceți și Dumneavoastră acest lucru istoric și noi toți ne vom ruga lui Dumnezeu cu credință și cu lacrimi de pocăință, ca această pandemie să înceteze repede, pentru că Mare este Dumnezeu! Oricâte spitale am avea, dacă nu-L avem pe Iisus Hristos cel înviat din morți, nu putem scăpa de această majoră criză mondială”, se arată în scrisoarea părintelui Mihail Milea.
Pentru limitarea răspândirii coronavirusului, prin ordonanțele militare adoptate de autorități, se pot oficia slujbe în lăcaşurile de cult, de către slujitorii bisericeşti, fără accesul publicului, slujbele putând fi transmise în mass-media sau online.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ