Park and ride și centru intermodal

0
16

De anul viitor, autobuze electrice în municipiu
Începând cu prima lună a anului viitor, buzoienii ar putea călătorii cu noile autobuze electrice achiziționate de către administrația locală. Mai puține mașini în trafic, mai mulți oameni cu transportul în comun sau pe biciclete își doresc reprezentanții Primăriei Buzău. Pentru a mai reduce din aglomerație va fi înființat la ieșire din oraș un park and ride.
Primăria Municipiului Buzău dezvoltă infrastructura de transport urban. După ce au fost montate adăposturi în stațiile Trans-Bus, administrația locală anunță că în curând vor fi puse la dispoziția călătorilor noile autobuze electrice.
Pentru a reduce pe cât posibil din aglomerație, la ieșire din oraș va urma să fie amenajat un punct de tip park and ride, o parcare în care toți șoferii din afara orașului își pot lăsa mașinile având la dispoziție pentru a se deplasa în municipiu, mijloace de transport în comun.
Pe lângă investițiile în rețeaua de transport în comun, primăria a anunțat că va continua amenajarea pistelor de bicilete, pentru a încuraja mijloacele de transport prietenoase cu mediul înconjurător.

FLORIN ZAFIU
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ