PARTENERIAT ÎN DOMENIUL AGRICOL

0
40

Colaborare în domeniul agricol, între județul Buzău și Comunitatea Autonomă La Rioja din Spania. Bazele unei viitoare cooperări între Staţiunea de Cercetare pentru viticultură şi vinificaţie Pietroasa şi Institutul de ştiinţe ale vinului din regiunea spaniolă, au fost puse în timpul vizitei pe care o delegaţie a Consiliului Judeţean Buzău a efectuat-o, recent în Spania.
Săptămâna trecută, o delegație a Consiliului Județean Buzău a efectuat o vizită de lucru în Spania, în Provincia Bizkaya și Comunitatea Autonomă La Rioja. Delegația, formată din vicepreședinți și consilieri județeni, a fost condusă de președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu și însoțită de consulul general al României la Bilbao, Marian Popescu. Delegația buzoiană a avut, printre altele, o reuniune de lucru cu președintele Guvernului Comunității Autonome La Rioja-Jose Gonzales, dar și cu specialiști și consilieri din Guvernul regiunii. Cu această ocazie au fost stabilite bazele unui parteneriat în domeniul cercetării viticole.
”În urma acestei întâlniri, am pus bazele unei colaborări concrete între Județul Buzău și Comunitatea Autonomă La Rioja în domeniul agricol. Având în vedere că Județul Buzău și Comunitatea Autonomă din La Rioja sunt regiuni cu potențial viticol însemnat, vom sprijini colaborarea între Stațiunea de cercetare și dezvoltare pentru viticultură și vinificație Pietroasa și Institutul de științe ale vinului și viței de vie din La Rioja. În luna decembrie, o delegație a Institutului riojan se va deplasa în Județul Buzău, având ca scop transferul de cunoștințe în domeniul cercetării și inovării, dar și dezvoltarea relațiilor comerciale”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.
Cu ocazia acestei reuniuni, la care au participat consilieri și specialiști spanioli s-au stabilit modalitățile de comunicare între administrațiile publice reprezentate, astfel încât oportunitățile de colaborare să fie crescute.

Laurenţiu Marinov

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ