Parteneriat româno-turc la SJU Buzău

0
29

Cinci medici specialiști turci vor ajuta la înființarea Compartimentului de Neurochirurgie
A fost semnat Memorandumul de cooperare între Spitalul Județean de Urgență Buzău și Spitalul Universitar Gazi din Ankara. „Excelență în neurochirurgie cu program de studii științifice și cercetare în domeniu – Cooperare România-Turcia-Marea Britanie”, este denumirea unui proiect, inițiat la începutul acestui an, de către Academia de Științe Medicale din România. Proiectul are ca obiectiv perfecționarea la cele mai înalte standarde a unor medici neurochirurgi din România, dotarea cu echipament de ultimă generație a unor unități spitalicești din Buzău, Pitești și Giurgiu, în scopul efectuării de intervenții chirurgicale complexe de neurochirurgie.
Concretizarea acestui proiect prezintă următoarele beneficii:
 acces la proceduri și tratamente neurochirurgicale de ultimă generație;
 schimb periodic de experiență de specialitate în domeniu dintre unitățile medicale deja selectate și cu alte unități medicale care vor adera la acest proiect ulterior;
 dezvoltarea platformei medicale (monitorizare, digitalizare și perfecționare a fiecărei unități medicale);
 promovarea la nivel academic în România a tehnicilor medicale de ultimă generație.
Oaspeții turci au vizitat secțiile Neurologie, Chirurgie Generală, Bloc Operator, A.T.I., Radiologie și imagistică medicală (CT, RMN). Împreună cu medicii șefi de secție, s-a făcut o scurtă prezentare a secțiilor și le-au fost arătate dotările care s-au făcut, în ultimii ani, în infrastructură și aparatură medicală. La finalul vizitei, medicii specialiști turci s-au arătat încântați de investițiile care au fost făcute în cadrul Spitalului Judetean de urgenta Buzau.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ