PAS ÎNAINTE SPRE EXTINDEREA UPU

0
64

Încă un pas înainte în proiectul care prevede extinderea și reabilitarea Unității de Primiri Urgențe. Aleșii județeni au aprobat proiectul, iar următoarea etapă va consta în semnarea contractului de finanțare, care va avea loc peste cel mult două săptămâni. Proiectul prevede construirea unui nou corp de clădire cu parter și etaj, precum și dotarea secției UPU cu aparatură și dispozitive medicale.
Consilierii județeni au fost făcut ultimul pas necesar înaintea semnării contractului de finanțare din bani europeni a proiectului care prevede extinderea și dotarea Secției UPU-SMURD a Spitalului Județean de Urgență Buzău, documentele urmând a fi parafate de Consiliul Județean Buzău și Agenția pentru Dezvoltare Regională, în prima jumătate a lunii februarie. Proiectul întocmit de autoritățile administrației locale în acest sens a fost finalizat, iar în ședința ordinară a Consiliului Județean, a fost aprobată promovarea acestuia, în vederea accesării finanțării europene. Următorul pas va fi semnarea contractului de finanțare, administrația locală urmând astfel să beneficieze de 1,5 milioane de euro din bani europeni.
Secția UPU a Spitalului Județean a fost înființată în anul 2007, având o suprafață de 640 de metri pătrați, care a devenit insuficientă pentru a permite desfășurarea în bune condiții a activității de urgențe. Proiectul propus de Consiliul Județean prevede construirea unui nou corp de clădire cu parter și etaj, care va fi amplasat paralel cu corpul în care funcționează în prezent secția UPU. Cele două corpuri de clădire vor fi conectate printr-un coridor de trecere. Totodată, proiectul prevede și dotarea secției UPU cu aparatură și dispozitive medicale.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ