PASAJUL DE LA GARĂ , GATA PÂNĂ ÎN AUGUST

0
45

Pasajul CFR din Gara Buzău, va fi reabilitat de Primărie, până la sfârșitul lunii august. Totodată, în zona gării, va fi amenajat un sens giratoriu în mijlocul căruia va fi amplasată o locomotivă cu abur, veche de peste 80 de ani.
În momentul de față se desfășoară ample lucrări în zona Gării Buzău, unde se modernizează pasajul subteran lung de 200 de metri. Pasajul pietonal din Gară se afla într-o stare avansată de degradare şi prezenta un real pericol pentru cei care îl foloseau. Compania Naţională CFR S.A., proprietarul obiectivului a fost de acord să cedeze pasajul, în folosinţă gratuită Primăriei Buzău, care realizează acolo mai multe lucrări de reparaţii şi igienizare. Până la realizarea proiectului tehnic, municipalitatea a luat hotărârea de a ilumina pasajul și s-au intalat camere de supraveghere. Într-o postare pe Facebook, primarul Constantin Toma explică stadiul lucrărilor.
O locomotivă cu abur Malaxa din 1936, va fi amplasată în sensul giratoriu amenajat în zona Gării. Este vorba despre o locomotivă, aflată astăzi în patrimoniul cultural naţional.
Alocarea fondurilor necesare derulării lucrărilor de execuţie se face prin bugetul local. Valoarea investiţiei este de aproximativ 850.000 de lei, fonduri proprii ale municipiului.

Sîrbescu Iuliana/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ