PASAJUL DE LA GARĂ INTRĂ ÎN REPARAŢIE

0
103

Pasajul CFR din Gara Buzău va fi reabilitat de Primărie. Municipalitatea a preluat în folosinţă pasajul pietonal şi va aloca aproape 750 000 de lei pentru lucrări de reparaţii. Suma urmează să fie supusă aprobării într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Municipal, programată marţi dimineaţă.
Pasajul pietonal subteran din Gara Buzău se află într-o stare avansată de degradare şi prezintă un real pericol pentru cei care îl folosesc. Compania Naţională CFR S.A., proprietarul obiectivului a fost de acord să cedeze pasajul, în folosinţă gratuită Primăriei Buzău, care urmează să realizeaze acolo mai multe lucrări de reparaţii şi igienizare. Alocarea sumelor necesare acestor lucrări urmează să fie supusă aprobării în Consiliul Local Municipal, în acest sens fiind iuniţiat un proiect de hotărâre.
„Având în vedere stare avansată de degradare, starea precară de curăţenie şi condiţiile de infracţionalitate crescută a pasajului subteran pietonal din Staţia C.F Buzău şi pericolele la care sunt expuşi locuitării municipiului Buzău care folosesc acest traseu, cât şi călătorii aflaţi în tranzit. Primăria municipiului Buzău a iniţiat o serie de demersuri către proprietarul pasajului, respectiv C.N.”CFR” S.A. în vederea efectuării unor lucrări de reparaţii şi igienizare”, se arată în referatul proiectului de hotărâre CLM.
La momentul preluării pasajului, care este singura cale pietonală de acces între cartierele Poştă şi Mihai Viteazu, către municipiu, Primăria a identificat probleme grave, ce impun lucrări absolut necesare. Sunt enumerate aici, impermeabilizarea pereţilor şi a tavanului pasajului printr-o soluţie care să nu expună betonul la degradări, pentru prevenirea infiltraţiilor de apă meteorică. Iluminarea zonelor de acces în pasaj şi montarea de corpuri de iluminat cu LED pentru eficienţă energetică, este o altă investiţie avută în vedrere de Primărie. În conformitate cu contractul de comodat încheiat cu CFR, lucrările trebuie realizate în maxim 6 luni. Reparaţiile vor costa aproximativ 750 000 de lei, fără TVA. Alocarea fondurilor necesare derulării lucrărilor de execuţie se face prin bugetul local ce urmează să fie aprobat în aceeaşi şedinţă a Consiliului Local Municipal.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ