PASAJUL DE PE UNIRII, REDESCHIS

0
329

Primăria municipiului Buzău redeschide pasajul subteran de pe Bulevardul Unirii, din zona Catedralei Sfântul Sava. Un prim pas a fost făcut astăzi, când muncitorii de la Urbis au spart plăcile de beton cu care au fost acoperite gurile de intrare în pasaj. Primarul Constantin Toma spune că s-a forţat spargerea betonului în toiul iernii pentru se putea constata starea în care se află coridorul subteran. După decopertare urmeză să fie realizată o expertiză, pentru a fi stabilită suma ce trebuie alocată lucrărilor de reabilitare.

Edilul şef al Buzăului crede că lucrările, fiind de mică anvergură, nu vor fi prea costisitoare.

Redeschiderea pasajului de pe Bulevardul Unirii a fost cerută insistent, spune primarul Toma, de cetăţenii din zonă şi va fi benefic pentru traficul din centrul oraşului. În plus, acolo ar putea fi amenajate spaţii comerciale moderne. Pasajul din faţa Catedralei Sfântul Sava a fost construit în anii `80 şi avea rolul de a fluidiza traficul pietonal în zonă, fără să fi fost vreodată perfect funcţional.

La începutul anilor 2000, odată cu reluarea lucrărilor de reamenajare, la cele două capete au fost ridicate nişte construcţii cu destinaţie de spaţiu comercial.  Iniţiativa nu a fost pe placul riveranilor, care au cerut şi au obţinut după câţiva ani de procese, demolarea schelelor. În anul 2010, au fost acoperite gurile pasajului, peste care a fost turnat asfalt.

(Laurențiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ