PASIUNE PENTRU FOTOGRAFIE, INDIFERENT DE ANOTIMP

0
369

Fotografia, între profesie și pasiune, este un subiect ce reflectă mai ales emoțiile și stările ce conduc la crearea unui instantaneu. Liviu Stoica este fotograf și, indiferent de vremea de afară sau de condițiile pe care le întâlnește, dacă un detaliu i-a atras atenția, el se află în postura de a realiza o fotografie. Dacă pe alții, vremea urâtă îi poate determina să aleagă drumul spre casă, nu același lucru se poate spune și despre Liviu Stoica, Pkey. Fotograf de meserie, dar cu un trecut militar bogat, cu misiuni în Congo, Nepal, Iraq și Afganistan, el se regăsește cel mai adesea printre oameni, în bucuriile acestora, în emoțiile pe care le afișează pe chip, pe străzile Buzăului, la evenimente sau oriunde acolo unde aparatul de fotografiat reușește să surprindă fragmente din gândurile și viziunile sale. Astfel că, indiferent de cum se arată un anotimp, mai vitreg, mai urâcios, sau mai gri, pasiunea lui Pkey pentru fotografie îl face să găsească frumosul acolo unde, la o primă vedere, nu e nimic de văzut. Cum s-a întâmplat de exemplu în seara cețoasă în care a ales să fotografieze natura din Parcul Crâng.
Dacă nu demult se găsea în postura de a participa în misiuni internaționale, alături de militari NATO, în calitate de observator pentru Națiunile Unite, unde meseria a presupus folosirea tehnicii militare, operațiuni sau cursuri de apărare, acum vede lumea prin obiectivul aparatului de fotografiat. Astfel descoperă mereu lucruri noi și le dă o formă. Creează ceea ce vede cu ajutorul aparatului de fotografiat.
Însă, dintre toate subiectele pe care le poate fotografia, de departe omul, în diverse medii, la muncă, la petreceri, la plimbare, stările acestuia și emoția umană sunt cele care-i plac cel mai mult.
Întrebat ce îi place să surprindă cel mai mult atunci când face fotografii, Liviu Stoica a vorbit despre detalii care transmit emoții.
Prima expoziție personală a lui Liviu Stoica a fost la jumătatea lunii februarie 2018. Tematica acesteia a pus în valoare Drăgaica. Peste 40 de lucrări au fost expuse în cadrul expoziției, toate înfățișând pulsul Buzăului în cadrul celui mai vechi târg.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ