PATINOAR PE STRĂZI

0
160

Ploaia înghețată a transformat străzile din oraș în adevarate patinoare, spre disperarea pietonilor care abia au circulat pe trotuare. Unii dintre ei au căzut și au ajuns de urgență la spital. Medicii se așteaptă ca numărul pacienților să crească în aceste zile.
Buzoienii s-au luptat, timp de douăz zile, cu un fenomen meteo extrem, cunoscut sub denumirea de ploaie înghețată, freezing rain, care transformă instantaneu ploaia într-o peliculă de gheață. Codul portocaliu privind depuneri de polei a fost valabil până vineri noaptea, perioadă în care pe străzi s-au format adevărate patinoare. Deplasarea oamenilor a devenit un chin și chiar o adevărată aventură. Dovadă stă aglomerația de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Buzău. 75 de persoane de toate vârstele, de la copii până la bătrâni, s-au prezentat la cabinetul de ortopedie din cadrul ambulatoriului de specialitate al Spitalului Județean Buzău după ce au căzut pe gheață. Aceștia s-au prezentat cu traumatisme ale membrelor superioare și inferioare. Totodată au fost și cazuri de fracturi de gleznă.
Din cele 75 de persoane care s-au prezentat la spital, pentru 5 dintre ele a fost necesară internarea. Și asta pentru că pacienții au prezentat fracturi deschise ce au necesitat și intervenția chirurgicală. În contextul unei nopți în care a plouat cu gheață, iar poleiul este prezent pe trotuare, medicii se așteaptă ca și în cursul acestor zile numărul prezentărilor la cabinetul de ortopedie să crească.
Oamenii sunt sfătuiți să evite pe cât posibil să iasă pe stradă și să nu facă acest lucru decât după ce se echipează corespunzător. Sunt și persoane care au reușit să facă haz din șoselele acoperite cu polei.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ