Patronii de pensiuni primesc o gură de oxigen

0
172

Petreceri de Anul Nou cu jumătate din capacitate
Măsurile de relaxare care vor intra în vigoare pe parcursul lunii decembrie vin în sprijinul managerilor de pensiuni sau restaurante. Este o gură de oxigen care nu va ajunge pentru mult timp. Faptul că vor putea organiza petreceri de Crăciun și Anul Nou nu face decât să le mai prelungească agonia financiară. Cu toate acestea, patronii le promit buzoienilor care le vor călca pragul de sărbători că vor face ca trecerea dintre ani să fie cât mai lină și mai fericită.
În nopțile de Crăciun și Anul Nou se vor ridica restricțiile privind circulația și programul operatorilor economici. Totodată, unitățile de alimentație publică vor putea organiza petreceri, activitatea fiind permisă la jumătate din capacitatea locurilor. Este o gură de oxigen, spun patronii în situația în care domeniul HORECA a fost cel afectat de restricțiile impuse de autorități pe timpul pandemiei.
Relaxarea restricțiilor este binevenită dar tardivă în situația în care în anii trecuți clienții își făceau rezervări cu mult timp în urma Anului Nou iar patronii aveau răgazul necesar să se pregătească. Chiar și în condițiile de față, managerii restaurantelor promit petreceri dintre cele mai frumoase.
Totodată se ia în calcul permiterea cazării în structurile de primire turistice și pentru persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ