Patru copii din Valea Salciei au rămas fără părinți

0
2710

O adolescentă și-a luat rolul de mamă
Situație dramatică pentru patru copii din comuna Valea Salciei. Au rămas fără părinți iar acum greutatea a picat pe umerii fetei celei mai mari, o tânără de 19 ani. Trăiesc aproape izolați în satul Cătun, un loc parcă uitat de timp. Tatăl celor patru copii s-a stins din viață în urmă cu șase ani iar zilele trecute, după o lungă luptă cu o boală crâncenă și mama acestora de doar 37 de ani a părăsit acest pământ.
La 19 ani, Alina a preluat rolul de mamă pentru ceilalți trei frați, un băiat și două fete. S-a obișnuit cu greutățile încă din vremea în care mama sa dădea primele semne de boală. O îngrijirea și îi oferea tot sprijinul moral iar acum, în ciuda situației în care se află, se luptă pentru același lucru. Îi îngrijește pe cei mici ca pe propriul copil, pentru că tânăra a dat naștere în urmă cu cinci ani unui băiețel. Din când în când se simte copleșită de greutăți dar nu dă frâu liber lacrimilor și merge mai departe.
Drama familiei Roșu, din Valea Salciei a început cu moartea tatălui. Rămasă văduvă la 30 de ani, Cătălina Roșu a încercat din răsputeri să-și țină permanent copiii curați, hrăniți, sănătoși și educați. Dar soarta nu a fost îngăduitoare. Tânăra mamă s-a îmbolnăvit, a picat la pat iar săptămâna trecută, după îndelungi suferințe, la 37 de ani a decedat.
În timp ce Alina are grijă de gospodărie, surorile ei de 12 și 14 ani merg la școală. Își iau cu ele și nepoțelul de cinci ani, pe care îl lasă la grădiniță. Vasile, fratele mijlociu este clasa a X-a și învață la un liceu din Râmnicu Sărat. Atunci când avea mama bolnavă, băiatul era atât de afectat încât nu putea să-și ascundă supărarea nici măcar la școală.
Mama copiilor s-a stins vin viață chiar în ziua în care unul dintre ei urma să își serbeze ziua de naștere.
Profesorii școlii din Valea Salciei au povestit pe rețelele de socializare drama prin care trec copiii familiei Roșu. Oameni cu suflet mare din micuța comunitate și reprezentanții administrației locale au sărit în ajutorul acestora.
Acum, în prag de iarnă, copiii rămași în grija tinerei de 19 ani au nevoie de haine groase, mâncare, conserve și bani. Conducerea primăriei a deschis și un cont bancar pe numele lui Vasile, băiatul de 16 ani ani al familiei Roșu.

Cont bancar: RO35BTRLRONCRT0600966601
Pe numele: Roșu Alexandru – Vasile

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ