PATRU FETE DISPĂRUTE

0
254

Poliţia buzoiană a fost, marţi în alertă maximă, după ce au fost raportate, nu mai puţin de 4 cazuri de dispariţie a unor minore. Cazurile au avut un deznodământ fericit, toate fetele fiind găsite, la scurt timp, după primirea sesizărilor. Din cercetări a reieşit că niciuna dintre tinere nu a fost victima vreunei infracţiuni.
Poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Cislău au fost alertaţi, marţi dimineaţă, de către mama unei fete în vârstă de 14 ani, din comuna Cătina, despre faptul că acesta nu a revenit de la şcoală la finalizarea cursurilor din ziua precedentă.În baza sesizării, au fost demarate activităţile specifice de căutare şi identificare a minorei, fiind angrenaţi poliţişti de ordine publică şi de la Compartimentul Urmăriri de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău. În urma cercetărilor şi a activităților de căutare, polițiștii au găsit minora în mai puțin de 6 ore de la sesizare, stabilind că aceasta se află pe raza județului Vâlcea, iar din discuțiile purtate cu aceasta nu a rezultat că ar fi fost victima vreunei infracțiuni. Din primele informaţii se pare că fata a plecat de acasă pentru a se întâlni, într-o localitate din Vâlcea cu un băiat pe care îl cunoscuse pe o reţea de socializare. S-a luat legătura cu polițiștii din acest județ, astfel încât minora să fie adusă în siguranță la domiciliu.
Tot marţi, polițiștii au fost sesizați în alte trei cazuri similare, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău fiind demarate de urgență verificări în fiecare caz. Astfel, s-au desfășurat activități de cercetare și căutare în cazul unei minore de 14 ani din comuna Unguriu, dar și în cazul a două fete de 14 și de 16 ani, ambele din municipiul Râmnicu Sărat despre care se sesizase, de asemenea, că nu au revenit la domiciliu după orele de curs.
Celelalte două tinere au fost găsite pe raza municipiului Râmnicu Sărat. Toate cele patru fete a căror dispariție a fost sesizată în cursul zilei au fost găsite de polițiștii buzoieni la scurt timp de la primirea sesizării, cercetările fiind continuate pentru a se stabili cu exactitate împrejurările în care minorele au părăsit domiciliul.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ