PATRU NOI CAZURI DE CORONAVIRUS, CONFIRMATE

0
84

Judeţul Buzău a ajuns la 20 de cazuri de coronavirus. Patru persoane, dintre care trei sunt copii, au fost confirmate pozitiv de autorităţile sanitare. Noile cazuri provin dintr-un grup de persoane venite din Anglia şi sunt contacți direcți ai tinerei de 19 ani şi ai socrului acesteia, confirmaţi cu COVID 19 în data de 26 aprilie.
După o lungă perioadă de timp, judeţul Buzău înregistrează o creştere semnificativă a numărului ce persoane infectate cu COVID 19. Autorităţile sanitare naţionale, prin Grupul de Comunicare Strategică anunță 20 de cazuri de coronavirus în județul Buzău. Este o creştere cu patru cazuri față de ziua precedentă. Informaţia a fost confirmată, marţi şi la nivel judeţean de Instituţia Prefectului, ai cărei reprezentanţi indică faptul că noile cazuri pozitive provin dintr-un grup de persoane venite din Anglia.
„Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în data de 27 aprilie, la nivelul județului Buzău, s-au mai confirmat 4 cazuri de infecție cu Coronavirus, numărul total al cazurilor COVID-19 înregistrate până în prezent fiind de 20. Noile cazuri pozitive provin dintr-un grup format din 13 persoane venite din Anglia, pentru care s-a instituit măsura de carantină instituționalizată timp de 14 zile, începând cu data de 24 aprilie. Cele 4 cazuri nou confirmate sunt contacți direcți ai cazurilor 15 și 16 confirmate pozitiv în data de 26 aprilie, care fac parte din acest grup”, a transmis Instituţia Prefectului.
Cazurile la care face referire comunicatul Prefecturii sunt cel al tinerei de 19 ani și a socrului ei de 36 de ani. Cei patru bolnavi raportați acum, sunt soacra tinerei şi trei copii cu vârsta până în 14 ani, care fac parte din același grup format din 13 persoane, întoarse recent din Anglia. Toți bolnavii erau într-un centru de carantină din județul Buzău, din data de 24 aprilie, atunci când au început să prezinte simptome de boală. Cele 4 persoane au fost transferate la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat și la Institutul ”Matei Balș” din București.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ