Patru primării în urmă cu inventarierea terenurilor! Termenul final amînat din nou

0
79

Termenul limită de inventariere a terenurilor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist, a fost prelungit pînă anul viitor. Este ultima prorogare a datei pe care Guvernul României a acceptat-o la rugăminţile administraţiilor locale din ţară. În cei aproape trei ani şi jumătate de la intrarea în vigoare a legii, primarii s-au plîns fie de lipsa fondurilor care să le permită angajarea unor societăţi topo specializate în măsurători fie au ridicat probleme în colaborarea cu specialiştii. De fiecare dată autorităţile au prelungit termenul, scopul fiind cel de a oferi un răgaz administraţiilor locale pentru a-şi rezolva neajunsurile.
În acest moment la nivel de județ mai există patru comune care nu au reușit să inventarieze terenurile.
În timp ce unii dintre primarii rămași în urmă cu măsurătorile declară că sunt aproape gata alții sunt de părere că termenul amînat încă o dată de Guvern nu va fi de ajuns astfel încît comunele să își poată inventaria terenurile libere.
Mai multe primării din județ au fost sancționate sau avertizate de Prefectură pentru că nu și-au îndeplinit sarcinile. Controalele vor continua, au precizat reprezentanții Prefecturii dar autoritățile locale au acum răgaz pînă la începutul anului 2018 să depună la OCPI măsurătorile terenurilor. În judeţul Buzău sunt nesoluţionate 18 mii de cereri pentru retrocedare. Pentru a le da curs în integralitate, primăriile ar mai avea nevoie de circa 14 mii de hectare de teren.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ