PELINUL, „AMARUL” SĂNĂTOS PENTRU ORGANISM

0
17

Salvarea în actuala pandemie ar putea veni şi din natură. Pelinul este o plantă medicinală cunoscută pentru proprietăţi miraculoase pentru sănătate. Pelinul este de ajutor pentru cei care vor să renunţe la fumat şi are un efect benefic în cazul bolilor de stomac sau în cele de ficat, iar planta este recunoscută şi pentru capacităţile ei de a detoxifia organismului. Ceaiul de pelin sau Artemisia după denumirea științifică, crește chiar și pe marginea drumului, dar are proprietați miraculoase pentru organism. Studii recente au arătat ca este un aliat bun împotriva virusului care a invadat lumea. La Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură din Buzău se fac cercetări în cea ce privește acestă plantă.
Până la apariția industriei farmaceutice, omenirea s-a tratat cu ajutorul plantelor. Așadar, ceaiul de pelin ar putea fi o soluție oferită gratis de natură, pelinul găsindu-se la îndemâna oricui. Cercetătorii de la SCDL Buzău, au în studiu de mulți ani această plantă miraculoasă.
Specialiştii de la Buzău doresc să aducă în față proprietățile pelinului, si nu numai. Însă, din păcate, aparatura și dotările actuale nu permit efectuarea unor studii amănunțite.
Folosit de pe vremea strămoșilor, pelinul a fost întotdeauna un aliat în tratarea oricărei răni, fiind cunoscut ca cel mai bun dezinfectant.

Iuliana Sîrbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ