PENSII MAJORATE

0
531

Aproape 600 de pensionari din județul Buzău, care au lucrat în grupele I şi II de muncă, şi care au ieşit la pensie în perioada 1990 – 1 ianuarie 2011, vor beneficia de recalcularea din oficiu a pensiilor şi de o majorare a veniturilor în urma acestui proces. Recalcularea pensiilor pentru aceşti beneficiari a fost făcută, urmând ca pensionarii să își primească drepturile bănești de la poștaș.
Procesul de recalculare a pensiilor pentru pensionarii care au lucrat în grupele I şi II de muncă, şi care au ieşit la pensie în perioada 1990 – 1 ianuarie 2011, a început în octombrie 2018. Principalele categorii profesionale la care se vor aplica noile prevederi sunt foştii angajaţi din minerit, siderurgie, construcţii, căi ferate şi alte domenii, care s-au încadrat în grupele I şi II de muncă.
Legea prevede că persoanele care au lucrat un anumit număr de ani în condiţiile fostei grupe I de muncă, anterior datei de 1 aprilie 2001, sau în condiţii speciale beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare. În funcţie de numărul de ani lucraţi în condiţiile respective, se stabileşte reducerea vârstei. Nu beneficiază de această recalculare a pensiilor persoanele care s-au pensionat înainte de 1 ianuarie 2011, dar au beneficiat deja de majorarea punctajului mediu anual, în conformitate cu alte legi.
Pentru acești pensionari au fost emise deja deciziile de recalculare, iar drepturile restante vor fi achitate în această lună, prin intermediul poștașilor.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ