PENSIONARE PRIN E-MAIL

0
377

Având în vedere starea de urgență actuală, Casa de Pensii Buzău a luat unele măsuri speciale privind dosarele de deschidere a drepturilor de pensionare.
Astfel, conducerea Casei Județene de Pensii informează că cererile vor fi preluate exclusiv telefonic sau prin e-mail. Pentru înregistrarea cererii de pensionare, solicitanții vor utiliza adresele de e-mail ale instituţiei sau pot telefona pentru a comunica datele personale. Solicitanții vor fi contactaţi telefonic pentru a se prezenta cu documentația în original, documentaţie ce va fi depusă în plic sigilat. Această măsură este dispusă în vederea evitării expunerii acestui segment al populaţiei şi pentru asigurarea plătii drepturilor de pensie de la data cuvenirii acestora, în urma înregistrării cererii de pensionare.
De asemenea, persoanele asigurate, pot efectua achitarea contribuției de asigurări sociale prin virament in contul deschis la Trezoreria Buzău, cu menționarea codului fiscal, a CNP-ului persoanei asigurate, cât și a explicației “contribuție asigurări sociale”.
Și asigurații în baza contractului de muncă, pot solicita și primi adeverința privind stagiul de cotizare realizat prin intermediul poștei electronice. Certificatele de concediu medical, se eliberează și se decontează fără avizul medicului expert al asigurărilor sociale. Activitatea de revizuire medicală a persoanelor beneficiare a pensiei de invaliditate este suspendată,de asemenea , activitatea de eliberare a biletelor de tratament balnear este întreruptă pe parcursul decretării stării de urgență.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ